Logo - V2 Visuele Communicatie

Re-branding van een duurzame netwerk refurbisher die de wereld een beetje beter wil maken.

Het verhaal van Aliter is er één van het verschil maken, oftewel ‘Making a difference’. Aliter Networks werkt naar een duurzame wereld door slim en kwalitatief netwerksystemen te refurbishen. In een wereld waar verantwoord ondernemen een steeds grotere rol speelt is het de vraag: 'Waarom zou je nieuw kopen als je flink kan besparen op de aanschaf en daarbij een minder grote voetafdruk achterlaat?' Dat Aliter Networks voor kwaliteit staat is duidelijk. Ze geven hun klanten een levenslange garantie. Hoeveel bedrijven zie je dat doen?

Branding

Concept

UI design

Logo

Content Design

‘Onze oplossing is beter dan de koop van nieuw: bespaar flink op de aanschaf, ontvang een levenslange garantie en zorg voor minder afval. Make a difference!’

Het logo en de huisstijl in een nieuw, modern ‘duurzamer’ jasje steken. Dat was de opdracht. De visuele connectie met het oude merk mogen we achter ons laten en iets compleets nieuws & fris neerzetten. Bij de logo ontwikkeling is goed gekeken naar de naam, verbinding met de klanten, het product en het materiaal. Daarnaast keken we ook hoe het we het logo zelf konden refurbishen en een leven lang mee kan gaan. Dit is allemaal inspiratie geweest en heeft geresulteerd in een sterk en simpel logo die in zijn eenvoud herkenbaar blijft.

Vanuit de nieuwe merkpropositie zijn we aan de slag gegaan. Het logo en de branding als basis. Na de kick-off fase hebben we de eerste voorstellen ontworpen en gepresenteerd. In de conceptfase werd het hele team in de selectie betrokken en mochten zij hun stem uitbrengen op de eerste conceptvoorstellen. Op basis van het gekozen logo hebben we de rest van de styling, de elementen en fotografie uitgewerkt. Naast de branding hebben we ook de stijl mogen vertalen naar een ontwerp voor de website. Er is een sfeervideo geschoten voor de header van de video. Tot slot hebben we een aantal diverse middelen mogen ontwikkelen.

‘Wij vinden het belangrijk om een verschil te maken met de verkoop van netwerkapparatuur'

Het resultaat van deze samenwerking is een creatieve en herkenbare stijl van communicatie. De huisstijl en vertaling naar (online) middelen geeft een mooie basis voor alle off- en online communicatie van Aliter Networks. Het past als gegoten bij de verscherpte richting en plannen voor de toekomst.

Bekijk ook onze overige projecten

→ Naar alle cases