Deze website maakt gebruik van cookies. Waarom? Bekijk ons cookiebeleid voor meer informatie. 
Akkoord

Jouw website in webflow? Wat je moet weten

Webflow is website & cms platform die aan populariteit wint. In deze blog behandelen we Webflow’s gebruiksvriendelijkheid. Wat je ermee kunt, en wat niet. Wat zijn de kosten? Na het lezen van dit artikel weet je of jouw volgende website een Webflow website wordt.
Design

Wat is Webflow eigenlijk?

Met Webflow is het mogelijk om zonder enige kennis van code als designer een website te maken op een visueel canvas waarbij je gebruik maakt van de volledige kracht van HTML, CSS en Javascript. Daarnaast is Webflow goed beveiligd én voordelig omdat er geen thema’s of plug-ins nodig zijn die maandelijks geüpdatet moeten worden. Je zit daardoor niet vast aan dure onderhoudscontracten. Ook is Webflow voor iedereen die er mee werkt eenvoudig te gebruiken: wel zo fijn als je zelf nog een aanpassing wilt doen. Het is ‘the modern way to build for the web’.

Webflow combineert:

  • De designer waarin je een design tot leven brengt in een photoshop-achtige omgeving. Met verbazingwekkende mogelijkheden voor interacties en animaties.
  • Het CMS waarin je custom databases maakt voor dynamische content.
  • De e-commerce omgeving waarin je een online shop neerzet.
  • Een editor waarin jij makkelijk content aanpast.
  • Supersnelle en veilige hosting.

Jouw website zou een marketing middel moeten zijn en geen technische uitdaging.

Wat maakt Webflow anders dan WordPress, Joomla of Drupal?

Webflow = creatieve vrijheid. Alles is mogelijk. Je snapt dat designers hier blij van worden. En die designer is gelijk de enige persoon die iets in Webflow hoeft te doen. Een back-end of front-end developer is niet nodig. Webflow neemt deze rol namelijk op zich. Het ontwerp dat een designer in Webflow maakt, vertaalt Webflow direct naar clean code (HTML5, CSS3 en Javascript).

Kan iedereen met een visual design achtergrond Webflow’en?

Nope. Tenminste, uiteindelijk wel, maar de leercurve is in het begin vrij stijl. Het is van belang dat je weet hoe HTML en CSS werken. Je moet de basisregels van een website snappen om het systeem te begrijpen. Je le

Als je geen beperkingen hebt in design, is een Webflow website dan nog snel?

Google Page Speed scores van 95 uit 100 verbazen ons niet meer. Webflow websites krijgen een sticker, een pluim én een lintje als het gaat om snelheid. Hoe kan dat?

Webflow hosting is powered by Amazon Cloudfront en fastly. Een razendsnel, veilig en wereldwijd content delivery network (CDN). Met meer dan 100+ datacenters wereldwijd laadt je website snel, voor iedereen. Dit vinden je bezoekers én Google heel fijn.

Hoe zit het met SEO?

Webflow biedt alle SEO mogelijkheden die je wenst: xml sitemap, redirects, header tags, meta titles en descriptions, alt tags, structured data en ga zo maar door. Waar je echt een grote win mee behaalt is de laadtijd die we hierboven aanhalen.

Hoe garandeert Webflow security?

Iedereen die van de ‘heilige graal WordPress’ naar Webflow overstapt, merkt verschil. Een Webflow website werkt in tegenstelling tot een WordPress website zonder plugins van derden. Yes! Dat betekent: geen beveiligingslekken meer door verouderde plugins. Het hele updaten kun je schrappen. Dat scheelt je tijd en dus geld.

Over geld gesproken, wat kost Webflow?

It depends. De hosting kosten liggen iets hoger dan reguliere aanbieders. Een SSL certificaat daarentegen, zit standaard in je Webflow website.

Webflow begint gratis. Dat is fijn. Als starter maak je een gratis account aan en kun je aan de slag. Een bureau (zoals Afix) die meerdere Webflow sites beheert, heeft logischerwijs meer behoefte aan een betaald account, want; meer opties.

Naast je account, betaal je hosting per website die je in Webflow aanmaakt. Die kosten maak je zodra je een custom domein wilt koppelen. Ook ben je aan een site plan gebonden zodra je bijvoorbeeld een Editor wilt toevoegen, of je CMS wilt uitbreiden. En zo is er een langere lijst aan features die je krijgt zodra je upgrade. Ga je zelf aan de slag, dan betaal je tussen de 12 dollar en 36 dollar per maand.

Wat zijn de nadelen van Webflow?

Webflow komt er zeker niet altijd ongeschonden vanaf. Er zitten nadelen aan het systeem en is niet altijd voor iedereen geschikt. Bijvoorbeeld; nu wij deze blog schrijven heeft Webflow een mooie e-commerce functie, maar geen betalingsmogelijkheid met iDeal (als je het ons vraagt één van de grootste dompers).

Vraagt jouw website om allerlei ingewikkelde technische koppelingen met systemen van derden, dan adviseren wij een ander CMS te gebruiken.

Terug naar het design: hoe los kun je gaan?

Wat Webflow tot een ster maakt, is het feit dat je allerlei toffe interacties en animaties kunt toevoegen. Een Webflow website waar een professioneel design team achter zit maakt echt indruk.

Vergeet de vaste stramienen waarin je bouwt, of vergeet wat je van websites gewend bent. Met een Webflow website creëer je een ervaring. Die animaties en interacties mogen ontzettend opvallen (heel cool), maar kunnen ook heel subtiel zijn. Dit laatste passen wij vaak toe en het zorgt ervoor dat je voelt dat er tijd en energie in een website zit. Dit geeft ook de uitstraling van jouw merk of business een boost.

Hoe zit het met extra opties als meertaligheid?

Webflow groeit en groeit en daarmee ook de markt daaromheen. Partijen als Finsweet maken extra opties mogelijk.

  • Bulk importeren van redirects? Check.
  • Meertaligheid? Check. Meertaligheid zit niet native in Webflow, maar kun je wel dankzij een tool als Weglot voor elkaar krijgen. Ook nog eens handig, want Weglot neemt ook vertaalwerk uit handen.

Samenvattend

Webflow is king. Als je het ons vraagt. Maar het hangt echt af van de vraag die je hebt en de wensen en toekomstplannen die jij met je website hebt. Externe koppelingen? Liever WordPress. Een super gave conversiegerichte website die vertelt wat je bedrijf doet en wie jij bent? Webflow.

Soms komen we tot de conclusie dat je beide wilt: een custom design waarmee je een sterke indruk maakt en een merk echt neerzet, maar óók met de nodige technische koppelingen erachter of juist wél die iDeal betaling in je webshop.

Het kan, wij weten hoe. We vertellen je daar graag alles over. Het is mogelijk om een Webflow ontwerp te pakken en deze over een WordPress / WooCommerce installatie ‘te plakken’. Klinkt ingewikkeld, maar maak je daar niet druk om. Dat regelen wij.

Wil je brainstormen met ons? Dat kan, vinden we leuk. Misschien heb je zelf al een idee hoe je wilt dat je website eruit komt te zien, of wil je dit helemaal overlaten aan een team experts. Plan hier 30 minuten in de agenda’s van Benny en Eline.

V2 patroon

Gerelateerde blogs

V2 patroon